Nova plaža i moderan splav sa plažnim barom na Bilećkom jezeru

Srna
Nova plaža i moderan splav sa plažnim barom na Bilećkom jezeru

BILEĆA - Na Bilećkom jezeru ovog ljeta se očekuje još više turista i kupača jer će do kraja ove nedjelje za njih biti spremna nova plaža, uz koju će biti otvoren moderan splav sa plažnim barom, rečeno je Srni u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

U ovoj organizaciji najavljuju da će na Bilećkom jezeru, na kupalištu Čepelica, turistima, posjetiocima i kupačima ove ljetne sezone, uz novu plažu, biti na raspolaganju i novi sadržaji - iznajmljivanje brodića, glisera, skutera, pedalina, kajaka i ostale zanimljivosti i pogodnosti za odmor.

Nova plaža i savremeni splav sa "bič barom" (beach bar) projekat je privatnih investitora iz Bileće, a grade se prekoputa postojeće plaže i splava i očekuje se da će zajedno privući još više kupača i turista na jezero.

Na Bilećkom jezeru u Čepelici već 20 godina postoji jedan splav i plaža, koja se svake godine nasipa i uređuje, a koji privlače lokalne, ali i mnoge druge turiste iz okruženja u vrijeme ljetnih vrućina.

U Turističkoj organizaciji Bileće su istakli da je u neposrednoj blizini Bilećkog jezera, posebno na mnogim povoljnim lokacijama, potrebno ulagati u infrastrukturu, naročito u pristupne puteve, dovod struje, vode i kanalizacije, a neophodna je i promocija turističkih i drugih potencijala jezera, da bi investitori još više ulagali.

U Opštinskoj upravi na Bilećkom jezeru vide zavidan nivo turističkog potencijala i očekuju da će novi sadržaji na jezeru imati pozitivan uticaj na razvoj turizma u Bileći.

"Na lokaciji Čepelica na Bilećkom jezeru po urbanističkom planu postoji mogućnost za otvaranje više splavova, kao i bungalova i prostora za kampersko naselje, za šta su neophodne nove investicije", naveli su iz opštine Bileća.

Posjeta turista i kupača na Bilećkom jezeru posebno je bila povećana prošlog ljeta, kada je zbog pandemije korona i epidemioloških mjera bio otežan njihov odlazak na more.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana