Njemačke turiste piknik u Veneciji koštao 4.000 evra: Šta sve ne smijete da radite u ovom gradu?

GS
Njemačke turiste piknik u Veneciji koštao 4.000 evra: Šta sve ne smijete da radite u ovom gradu?

Četiri njemačka turista kažnjena su sa 4.200 evra zbog piknika na istorijskom obilježju u Veneciji.

Grupa je kupila hranu i postavila kamp na malom trgu u blizini venecijanskog trga San Zaccaria.

Postavili su stolice i raširili stolnjak preko kamene konstrukcije za koju se ispostavilo da je napušteni izvor bunara iz ranog 18. vijeka. O tome je obaviještena lokalna policija, a svaki od turista kažnjen je sa 1.050 evra.

"Možda su mislili da je ovo normalno ponašanje, ali ne možete da jedete sa 300 godina starog izvora u Veneciji, i brzo smo dobili dojavu", rekao je za Tajms šef gradske policije Marko Agostini.

Agostini je dodao da se broj turista u Veneciji vratio na oko 90.000-100.000 dnevno, a da je policija ponovo uvela lokalni "kodeks ponašanja".

"Broj posjetilaca se vraća na nivoe prije pandemije i još uvijek nismo vidjeli kineske i indijske turiste koji provode samo nekoliko sati u gradu“, rekao je on.

"Morali smo da intervenišemo zbog dronova, ljudi koji se voze oko Markovog trga na skuterima i rone u kanalima", dodao je Agostini.

Venecijanska stroga turistička pravila zabranjuju skakanje u kanale, bacanje smeća, nošenje kupaćih kostima, pisanje grafita, hranjenje golubova, postavljanje katanaca na mostove i vožnju biciklom, kao i javne piknike.

Prošlog mjeseca jedan turista je kažnjen sa 400 evra zbog kupanja u gradskom Velikom kanalu, dok je u januaru jedna ženska osoba izbačena iz Venecije i zabranjen joj je ponovni ulazak na 48 sati nakon što je uhvaćena kako pozira u toplesu na ratnom spomeniku, prenosi B92.

Češkog posjetioca uhvatila je policija i kaznila sa 350 evra zbog nedruštvenog ponašanja, plus dodatnih 100 evra i dvodnevnu zabranu ulaska u grad.

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro je 2018. godine predložio "zabranu sjedenja" kako bi se spriječilo da posjetioci zastanu da sjednu u određenim dijelovima grada, uz kazne za nenamjerno sjedenje u visini od 50 do 500 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana