Njegovo prevozno sredstvo je bicikl: Zoran stigao čak i do Bliskog istoka

GS
Foto: Ilustracija

Nada se da će mu ostati još snage da sa svojim biciklom skita po planeti i da će njegove avanture podstaći djecu da ostave telefone i najprije izađu na igralište

Njegove pustolovine počele su 2008. godine, i od tada je biciklom po svijetu putovao čak 15 puta. Kako kaže sve manje zna zašto je krenuo, a potvrđuje da je od destinacije mnogo važnije samo putovanje.

Njegov kapriolo bicikl nije se kotrljao samo na Antarktiku, kaže sa osmijehom Zoran Zivlak, Novosađanin koji je na prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u fudbalu stigao biciklom. Našim fudbalerima nije donio sreću, ali je sa putovanja u Katar donio mnogo utisaka i stekao još toliko prijatelja.

Zoran je svoje pustolovine do Katara pretočio u 40-minutni dokumentarni putopis. U prepunoj sali Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Novosađani su sa oduševljenjem slušali o Zoranovim avanturama sa Bliskog Istoka.

Zoran će sa putovanja pamtiti i ljude i predele. Kako kaže, nada se da će mu ostati još snage da sa svojim biciklom skita po planeti i da će njegove avanture podstaći djecu da ostave telefone i najprije izađu na igralište, a potom i u bijeli svet, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana