Mjesta na koja ljudska noga još uvijek nije kročila VIDEO

G.S.
Mjesta na koja ljudska noga još uvijek nije kročila VIDEO

Često nismo svijesni da na Zemlji postoje mjesta na koja ljudska noga još uvijek nije kročila i koja najvjerovatnije, još uvijek u potpunosti pripadaju divljim životinjama.

 

Mnoga od ovih mjesta su toliko udaljena i nepristupačna da bi nam bilo potrebno puno vremena i napora da bismo ih dosegli. Ipak, ona o kojima smo čuli i koje za sada gledamo samo na slikama, često zapanjuju svojom ljepotom.

Jezero u šumi, Rusija

Niko ne zna gdje se tačno nalazi ovo misteriozno jezero. Prema nekim tvrdnjama moglo bi da bude u ruskoj regiji Tjumen. Kako je došlo do toga da jezero završi ovako toplo ušuškano duboko u šumi? To još uvijek nije otkriveno.

Honokohau vodopad, Maui

Ovo zabačeno mjesto preplavljeno je zelenilom.

Sam pogled na njega vam daje osjećaj izuzetne ljepote, veličanstvenosti i tajnovitosti prirodnog svijeta.

Stjenovita ostrva, Palau

Za modernu ljudsku civilizaciju, ova stjenovita ostrva su samo jedno zabačeno mjesto, od kojeg zapravo nemamo ništa. Iako je ono danas nenaseljeno i netaknuto, tokom proteklih nekoliko hiljada godina , arheolozi su sigurni da su ljudi boravili na njima.

To znamo zbog dokaza koji su pronašli o takozvanim “sitnim ljudima” – ljudskoj vrsti koja je tamo živjela i imala veoma usporen rast.

Stjenovita šuma, Madagaskar

Ove stjenovite izbočine i kanjoni nastali su tokom dugog perioda od milion godina i to uglavnom pod zemljom u obliku ogromnih pećina.

Tokom godina, monsunske kiše ispirale su metar po metar krečnjaka i debele slojeve sedimenta, stvarajući ovaj sistem jedinstvenih, tajanstvenih prirodnih mostova, tornjeva i klisura koji mogu doseći i do 120 metara dubine, prenosi B92,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana