Ljevnaić: Na Jahorini sve spremno za sezonu - bez podizanja cijena

Srna
Ljevnaić: Na Jahorini sve spremno za sezonu - bez podizanja cijena

JAHORINA - Olimpijski centar “Jahorina” planira da u prvoj sedmici decembra zvanično otvori zimsku turističku sezonu uprkos pandemiji virusa korona, ali poštujući sve preporučene mjere zaštite, najavljuje za Srnu direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.


Staze dovedene do savršenstva

“Kao i prethodnih godina, čim se steknu uslovi, u planu je da pustimo skijalište u rad. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da što ranije obradujemo skijaše kako bi mogli uživati u svom omiljenom sportu, posebno ove zime, jer smo ski-staze doveli do savršenstva”, naglašava Ljevnaić i najavljuje specijalni popust na ski-karte.

Kada je riječ o zaštiti od virusa, predviđene su mnoge mjere, pa je prilagođen i rad ski-centra.

Sve će biti dezinfikovano

Ljevnaić ističe da će se poštovati fizička distanca, biće dezinfikovane žičare i gondola. Takođe, postojaće tri punkta za dezinfekciju i laboratorija za testiranje.

Kabina gondole prima 10 osoba, a Olimpijski centar je ograničio sada na četiri. Naručen je uređaj koji dezinfikuje cijelu kabinu za pet sekundi.

“Imamo kapacitet da prevezemo 17.000 skijaša, ali, zbog zdravstvenih mjera, gondola je redukovana za 1.500, dok za žičare ostaje sve po starom, tako da će ove zime kapacitet biti 15.500 skijaša na sat”, ističe Ljevnaić.

Svi žele na Jahorinu

Prema Ljevnaićevim riječima, prvi put se dešava da ljudi koji su do sada skijali u Francuskoj, Italiji i Austriji, rezervišu Jahorinu, te da vlada tako veliko interesovanje.

“Zabilježili smo i povećano interesovanje putem naših prodajnih kanala, pa smo tokom oktobra, kada je bila akcijska pretprodaja ski-karata, imali povećanje prodaje za oko 25 odsto”, naglašava Ljevnaić.

Olimpijski centar apeluje da se ski-pas kupuje putem njihove veb-prodavnice, a udvostručen je broj prodajnih mjesta na Jahorini ukoliko se skijaši odluče da kupuju na licu mjesta, tako da ih je sada ukupno 18.

Osvijetljene staze - noćno skijanje

Menadžment Olimpijskog centra “Jahorina” u poslednje tri godine radio je na uređivanju staza, kojih je sada više od 50 odsto plavih, odnosno “blagih staza”, a upravo 95 odsto skijaša voli upravo takve staze.

“Za ovu sezonu pripremili smo još jednu novu stazu dužine 1.000 metara. Jahorina će ove zime na raspolaganju imati ukupno 46 kilometara alpskih ski-staza, koje su uređene po FIS standardima”, napominje Ljevnaić.

On naglašava da će skijaši ove zimske sezone uživati skijajući na idealno pripremljenim stazama, koje su u prethodnom periodu “popeglali” posebnom mehanizacijom. Osim osvijetljene kompletne staze “Poljice”, biće na raspolaganju još jedna.

“Cilj nam je da razvijemo noćno skijanje”, kaže Ljevnaić i navodi da su staze za noćno skijanje otvorene od 18.00 do 21.00 čas.

Bez podizanja cijena

Prema riječima direktora Olimpijskog centra “Jahorina” Dejana Ljevnaića, lani su krenuli sa noćnim skijanjem po FIS standardima, a ove godine će imati četiri kilometra osvijetljenih staza. Za vrijeme noćnog skijanja radiće i olimpijski bar sa proširenim kapacitetom i novim menijem.

Novitet za zimsku sezonu na Jahorini biće i uređeniji ski-vrtići i poligoni za početnike sa dodatnim pokretnim trakama, potom osvijetljena pješačka staza koja vodi do vrha planine, ali i nove kategorije ski-karata sa uključenim noćnim skijanjem.

Na planini su u pripremi i projekti osnježavanja sedam kilometara novih ski-staza, ali i izgradnja šestosjeda na lokaciji “Rajska dolina”.

Menadžment Olimpijskog centra “Jahorina” zadržao je politiku poslovanja i najbolji odnos kvaliteta i cijene, koja ostaje na istom nivou kao i prošle godine.

“Radimo zajedno sa hotelijerima i, mogu da kažem, da za ovu godinu niko neće podizati cijene. Većina hotela je spustila cijene i uvela dodatne mjere za suzbijanje širenja virusa”, kaže Ljevnaić za Srnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana