Izabrano sedam najboljih evropskih gradova za doček 2020. godine: Svjetla, vatromet i pjesma za svačiji ukus

Agencije
Izabrano sedam najboljih evropskih gradova za doček 2020. godine: Svjetla, vatromet i pjesma za svačiji ukus

Svi koji žele da novogodišnje praznike provedu u drugom gradu, moći će uživati u destinacijama širom Evrope.

Prema izboru “Bigseventravela” za doček Nove, 2020. godine izdvojeno je sedam evropskih gradova za svačiji ukus.

1. Rejkjavik, Island

Islandska prestonica za doček Nove godine, osim svjetala, ukrasa i muzike donosi i logorsku vatru. Naime, paljenje logorske vatre je praksa na Islandu, jer se na taj način svi problemi šalju u zaborav i kreće u novi početak. Svi koji posjete Rejkjavik doživjeće jedinstveno kulturološko iskustvo u gradu obasjanom novogodišnjim lampicama, uz zvuke pjesme, igru i slavlje.

2. Prag, Češka

Prag je mjesto prepuno malih kutaka i prostora za istraživanje bogate istorije i modernog noćnog života. Mješavina starog i novog je ono što Prag čini posebnim za uživanje u novogodišnjoj noći. Bilo da posjetioci žele da se dobro provedu u nekom lokalnom pabu ili na otvorenom uz vatromet, svakako će doživjeti jedinstveno iskustvo i moći kvalitetno da provedu vrijeme.

3. Edinburg, Škotska

Edinburg je jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija za doček Nove godine. Trodnevni “Hogmanej” festival omogućava provod posjetiocima koji nisu zainteresovani samo za jedno veče, onima koji žele da dožive pravo praznično iskustvo zabavljajući se više dana.

4. Stokholm, Švedska

Kućne zabave i elegantne večere prilično su standardne za doček Nove godine u Švedskoj. Ali, nakon što ponoć prođe, svako ko posjeti Stokholm uočiće brojne ljude na ulicama, jer se slavlje nakon ponoći nastavlja vani. Spektakularni vatromet je samo dodatna garancija dobrog provoda za sve one koji odu na sjever Evrope.

5. Belfast, Irska

Šljokičaste zabave i šaroliki konfeti, uz novogodišnja svjetla čine Belfast jednim od najboljih evropskih gradova za proslavu Nove godine. Irci su za kraj ove godine napravili korak dalje, kada je riječ stilu proslave, te će tako svako ko ode u Belfast moći da uživa u gala balovima i nešto opuštenijim zabavama. Svako ko odluči da u Novu godinu uđe uz Irce, definitivno će moći da pronađe nešto za sebe.

6. Pariz, Francuska

Grad svjetlosti je jedno od najromantičnijih mjesta za doček Nove godine. Za poseban ugođaj Pariz nudi posebne svečane večere i poseban ugođaj kod Sene. Takođe, što se dočeka uz vatromet tiče, u Parizu je svakako jedna od poželjnijih lokacija Ajfelov toranj.

7. Budimpešta, Mađarska

Mađarska prestonica Budimpešta za novogodišnje praznike nudi izuzetnu zabavu, kako u brojnim klubovima tako i na otvorenom, uz Dunav. Budimpeštu zbog raznovrsne ponude smatraju jednim od najboljih gradova u Evropi, u kojem će svi posjetioci sigurno naći nešto po svom ukusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana