Italijansko jezero koje oduzima dah: Mirna luka Madone i Džordža Klunija

GS
Foto: Tviter

Italija je dobro poznata turistima, i nudi jedan prilično sadržajan odmor.

Bilo da tražite plaže i more, planine i doline, ova zemlja ima sve. Od modernog i užurbanog sjevera, preko centralnog gospodskog dijela, sve do dremljivog i tradicionalnog juga, Italija je kao izmišljena za turiste, pa i nije čudo što je oni obožavaju.

Ljetovanje ne mora nužno da podrazumijeva kupanje i sunčanje na morskim obalama i plažama, posebno ako je u pitanju Italija. Ukoliko svoj odmor zamišljate na nekom mjestu udaljenom od svijeta, na brdima koja kriju predivna jezera i doline, jezero Komo je idealna destinacija za odmor za vas, prenosi B92.

Jezero Komo ima sve ono što jedan prosječan turista želi. Povučeno je od užurbanog gradskog života, nalazi se među brdima i planinama, i dijeli svoje mjesto sa rijekama i gradovima sa bogatim kulturno-istorijskim sadržajima.

Nalazi se na sjevernom dijelu zemlje, između grada Milana i granice sa Švajcarskom. Komo zauzima površinu od oko 146 kvadratnih kilometara, i sa dubinom od 410 metara jedno je od najdubljih jezera u Evropi. Jezero je nastalo radom lednika, i popularna je destinacija još od drevnih Rimljana.

Zahvaljujući nevjerovatno blagoj mikroklimi i predjelima u kojima se nalazi, jezero Komo ima taj neki poseban izgled i šmek. Komo je prije svega izuzetno atraktivna turistička destinacija božanstvene prirode, vrhunskog luksuza i sjajnih gastronomskih specijaliteta, i nudi puno kulturnih i umjetničkih bisera.

Sve to čini ovo jezero izuzetno atraktivnim i poznatim, posebno među onim ljudima sa "dubljim džepom". Poznato je po svojim nevjerovatnim baštama, glamuroznim vilama i nezaobilaznim vidikovcima. Tu su ne samo odmarali, već i kuće kupili najpoznatiji svjetski glumci ili pjevači, poput Madone ili Džordža Klunija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana