Grčki ministar turizma: Turizam nije kriv za porast boja kovid pozitivnih

Tanjug
Grčki ministar turizma: Turizam nije kriv za porast boja kovid pozitivnih

ATINA - Turizam nije kriv za nagli porast broja novoinficiranih korona virusom u Grčkoj, izjavio je danas grčki ministar turizma Haris Theoharis nakon što je vlada donela odluku o uvođenju novih mera usmjerenih na spašavanje letnje turističke sezone.

Grčka, koja petinu svojih prihoda ostvaruje od turizma, otvorila je sezonu u maju, nadajući se da će ove godine zarada dostići oko polovine rekordnog prihoda koji je ostvaren 2019. godine, kada je zemlju posjetilo više od 30 miliona ljudi, preneo je Rojters.

-Turistička sezona je otvorena veoma pažljivo. U prvih 10 dana jula samo 74 od ukupno 105.609 uzoraka uzetih na graničnim prelazima bilo je pozitivno, tj. 0,07 odsto. Porast broja novozaraženih nije povezan sa turizmom,- predočio je Haris Theoharis ministar turizma Grčke.

Do sada je oko 41 odsto Grka potpuno vakcinisano, turisti su u obavezi da pri ulasku u Grčku dokažu da su vakcinisani ili da prikažu negativni rezultat PCR testa, ali vlada u Atini je zabrinuta zbog širenja zaraznijeg delta soja korona virusa.

Govoreći o građanima koji još uvek odbijaju da se vakcinišu, Theoharis je ukazao da Gračka -ne može da dozvoli da zemlju vode u avanture oni koji negiraju nauku-.

U Grčkoj je juče prijavljeno 3.109 novih slučajeva kovida-19, ukupno 444.783 od početka pandemije, a broj smrtnih slučajeva među kovid pacijentima iznosi 12.806.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana