Finska poklanja putovanje za deset stranaca da nauče kako da budu srećni

GS
Foto: Ilustracija

Finska je ponovo rangirana kao najsrećnija zemlja na svijetu.

Izveštaj o sreći u svijetu odao je počast ovoj zemlji četvrtu godinu zaredom. Mada to nekima izgleda kao težak podvig, iz turističke organizacije Finske, „Vizit Finland“, kaže da je u pitanju stanje uma i žele da tim vještinama nauče i druge da pronađu sreću. Zato su odlučili da organizuju majstorski kurs o sreći.

„Fince često pitaju: ’Zašto ste tako srećni?‘. Vjerujemo da finska sreća proizilazi iz bliskog odnosa sa prirodom i našeg opuštenog načina života“, rekao je Heli Jimenez, direktor međunarodnog marketinga u „Biznis Finlandu“.

„Finska je puna impresivnih doživljaja u prirodi. Naše šume prepune energije, šarmantna jezera i živopisni ostrvski pejzaži su savršena mjesta za opuštanje, opuštanje i dodir sa svojom unutrašnjom srećom.”

Masterklas sreće

Masterklas sreće je četvorodnevni, individualni intenzivni kurs koji će biti organizovan ovog ljeta. Biće usmjeren na četiri teme: hrana i blagostanje, zdravlje i ravnoteža, dizajn i svakodnevica i priroda i način života.

Kratki kurs vode stručnjaci iz različitih oblasti koji će podijeliti svoja iskustva i metode, kao i objasniti kako se ove stvari kombinuju kako bi se dostigao srećan način života.

„Vizit Finland“ traži slobodne ljude koji su zainteresovani za dobrobit i otvorenog su uma. Učesnici će biti snimani tokom nastave, a „Vizit Finland“ će koristiti video u promotivne svrhe.

Onima koji budu izabrani biće pokriveni troškovi putovanja i smještaja, ali ne i troškovi kursa.

Smještaj

Tokom majstorskog kursa, polaznici će boraviti u ol-inkluziv odmaralištu Kuru smještenom u privatnoj vili uz jezero u finskom regionu Lakeland.

Nalazi se u šumi, za koju Finci vjeruju da ima nevjerovatne iscjeliteljske moći. U sobama nema televizora čime naglašavaju potrebu za digitalnom detoksikacijom, ali vaj-faj je dostupan ako je potrebno. Svaka vila ima privatnu saunu i spa centar, i pažljivo istražene sadržaje koji će gostima pomoći da se naspavaju

Kako da se prijavite

Postoje dva koraka prijavljivanja za Masterklas sreće. Zainteresovani najpre treba da popune upitnik sa imenom i kontakt informacijama, kao i da prođu izazov podeljen na društvenim mrežama.

Izazov zahtjeva od učesnika da kreiraju sadržaj koji pokazuje zašto vjeruju da su možda u stvari potajno Finci

Oba koraka moraju da se prođu kako bi kandidati bili uzeti u obzir, prenosi RTS.

Rok za prijavu je 2. april, a spisak10 kandidata biće objavljen 2. maja na stranicama „Vizit Finland“ na Instagramu i Tik-toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana