Er Srbijom ovog ljeta do Barija, Palma de Majorke, Rijeke...

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Er Srbija od 21. aprila počinje sa uspostavljanjem direktnih redovnih letova između Beograda i Valensije, kao i sezonskih letova do tri nove destinacije u Evropi - Barija, Palma de Majorke i Rijeke od 5. juna.

Kako je saopšteno iz te kompanije, avio-karte su u prodaji od danas.

Redovni letovi na relaciji Beograd - Valensija obavljaće se dva puta nedeljno - srijedom i subotom tokom aprila i maja, a zatim od početka juna, četvrtkom i nedjeljom.

Nacionalna avio-kompanija će do svoje treće destinacije u Španiji, do koje ranije nije bilo direktnih letova iz srpske prestonice, saobraćati avionom tipa erbas A319.

Kao treći grad po veličini u Kraljevini Španiji i najveća luka na zapadnom Mediteranu, Valensija je poznata po prelijepim plažama, Gradu nauke i umjetnosti, fudbalskom klubu, tradicionalnom Festivalu vatre i čuvenom gastronomskom specijalitetu paelji.

Uspostavljanjem letova na ovoj ruti, Er Srbija će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Valensije i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana, Tivat...

Između Beograda i Barija srpski nacionalni avio-prevoznik će, u periodu od 5. juna do 27. oktobra, saobraćati avionom tipa ATR72 tri puta nedeljno - ponedeljkom, četvrtkom i nedjeljom.

Bari se nalazi na južnom dijelu Jadranskog mora i predstavlja drugi grad po veličini u južnoj Italiji.

Er Srbija je do početka pandemije obavljala čarter letove do glavnog grada regije Apulija.

Uspostavljanjem avio-saobraćaja na toj liniji, preko Beograda će biti obezbijeđene dobre konekcije između Barija i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Sarajevo, Solun, Skoplje, Sofija, Split, Tirana...

Srpska nacionalna avio-kompanija će, od 11. juna do 29. oktobra, između Beograda i Palma de Majorke leteti dva puta nedeljno - utorkom i subotom.

Letovi do četvrte destinacije Er Srbije u Španiji, poslije Barselone, Madrida i Valensije, obavljaće se avionom tipa erbas A319.

Er Srbija je do sada obavljala samo čarter letove do Palma de Majorke.

Tokom ljeta 2019. godine na ovoj liniji je realizovano 20 čarter letova i prevezeno preko 5.000 putnika.

Uspostavljanjem te rute, Er Srbija će, preko Beograda, ponuditi putnicima dobre konekcije između Palma de Majorke i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Moskva, Podgorica, Sarajevo, Tivat, Zadar...

Letovi na liniji Beograd - Rijeka obavljaće se avionom tipa ATR72, u periodu od 15. juna do 17. septembra, dva puta nedeljno - sredom i subotom.

Er Srbija je liniju do najveće hrvatske luke uspostavila u junu 2019. godine, a poslednji letovi su obavljeni u decembru iste godine, nakon čega su odloženi do daljnjeg, usled pandemije korona virusa.

Er Srbija će omogućiti dobre konekcije iz Rijeke, preko Beograda, do Amsterdama, Beča, Ciriha, Dizeldorfa, Milana, Njujorka, Osla, Pariza, Podgorice, Rima, Stokholma i Tivta, kao i do Rijeke, preko Beograda, iz Amsterdama, Berlina, Beča, Brisela, Ciriha, Frankfurta, Milana, Podgorice, Rima, Štutgarta i Tivta.

Menadžer prodaje u Er Srbiji Boško Rupić istakao je da ta kompanija pažljivim izborom novih destinacija značajno unapređuje i diversifikuje mrežu, a u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije.

"Najnovijim proširenjem dodatno ojačavamo svoju poziciju, pre svega u Italiji i Španiji, nudeći našim putnicima iz celog regiona veći izbor prilikom planiranja putovanja i letnjih odmora. Uvereni smo da će reakcije biti pozitivne, imajući u vidu da neke od novih destinacija po prvi put postaju dostupne direktnim letovima iz Beograda. I u narednom periodu nastavljamo da se razvijamo u tom pravcu i radujemo se uvođenju još novih linija", izjavio je Rupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana