Emili i još 18 Srba vode nagrađivani ski hotel u Alpima u Francuskoj

novosti.rs
Emili i još 18 Srba vode nagrađivani ski hotel u Alpima u Francuskoj

Hotel “Altapura” u skijalištu Val Toren na Alpima zvanično je najbolji ski-hotel u Francuskoj, a na njegovom čelu je Emili Pajević, Francuskinja srpskog porijekla.

Ona već punih pet godina diriguje radom tog hotela, i to na takav način da je već tri puta za to vrijeme proglašen za najbolji - 2014, 2017. i ove godine. Ovo priznanje već godinama tradicionalno dodjeljuje World Sku Awards u austrijskom Kiciblu.

Pajević je u novogodišnjem izdanju Novosti rekla da to priznanje simbolizuje profesionalizam, posvećenost i ljubaznost za koji se zalažu njen tim i ona.

“Veoma sam ponosna na svako od tih priznanja. Ne bih da zvučim pretenciozno, ali ona samo predstavljaju logičan sled naše predanosti ovom poslu. Te nagrade obuhvataju sve ono zbog čega naši gosti vrednuju 'Altapuru' i uvek joj se rado vraćaju. Čak 40 odsto naših gostiju se vraća da u ovom hotelu u Val Torenu ponovo provede svoj zimski odmor”, navela je ona.

Emili je rođena u Normandiji, a njen otac Sreten je iz Višegrada u Francusku došao prije više od 40 godina. Ona dosta dobro govori srpski, prenose Novosti, te se dodaje, da ga je naučila od oca, a da kad god joj to obaveze dozvole, dolazi u Srbiju i Republiku Srpsku.

“U Srbiji volim ono po čemu je i najviše karakteristična, a to su gostoprimstvo, saosećajnost i vedar duh njenih građana. Kada sam u Višegradu uvek obiđem Mećavnik... Svratimo i na Zlatibor, a često sam i u Beogradu. Sa rođacima obilazim grad, reke, a naročito volim da ručam u restoranima na Dunavu”, otkrila je Emili, koja je dodala da uživa u srpskoj kuhinji i da najviše voli punjene paprike.

Svoju vezu sa Srbima Emili je donekle prenijela i u poslovni život, jer u hotelu, čiji je direktor trenutno radi 18 srba, od ukupno 110 zaposlenih. to je jedino mjesto u Val Torenu na kom je zastupljena srpska radna snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana