CNN izdvojio listu najljepših destinacija svijeta, na listi i "vodena rajska mjesta Balkana"

GS
Foto: Forbes

CNN je predstavio listu 25 najljepših mjesta svijeta, a iako ističu da je ljepota subjektivna stvar, među onima koje smatraju najljepšim naveli su Plitvička jezera u Hrvatskoj, kao i Bled u Sloveniji.

"Svijet je spektakularno mjesto, puno skrivene i otvorene ljepote u svakom dijelu. Međutim, ljepota je takođe subjektivna. Bilo bi nemoguće donijeti jednoglasnu odluku o najljepšim mjestima širom svijeta, ali vjerujemo da je ova lista dobar početak za planiranje putovanja", navodi CNN.

Ističu kako su zaokružili "najbolje od najboljih", a lista spektakularnih destinacija širom svijeta obuhvata bujne afričke šume, latinoameričke pustinje, vodena rajska mjesta Balkana do gradova na Bliskom istoku.
Spisak od 25 najljepših mjesta svijeta obuhvata Neprobojnu šumu Bvindi u Ugandi, Samburu u Keniji, planinu Toubkal u Maroku, Nacionalni park Zangjiajie u Kini, Ha Long Baj u Vijetnamu, El Nido na Filipinima, Rotoruu na Novom Zelandu, Kata Tjutu u Australiji, Maldive, Petru u Jordanu, pustinju Atakama u Čileu, Monteverde rezervat u Kostariki, Izgubljeni grad u Kolumbiji, Dominikanska republika, Svalbard u Norveškoj, Bledsko jezero u Sloveniji, Kapadokiju u Turskoj, Positano u Italiji, Lake Distrikt u Velikoj Britaniji, Plitvička jezera u Hrvatskoj, Ostvro Vankuver u Kanadi, Nacionalni park Denali na Aljasci, Horsešoe Bend u Arizoni, Baldlands u Južnoj Dakoti, prenosi Kliks

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana