Bob na šinama najatraktivniji ljetni sadržaj

M. L.
Bob na šinama najatraktivniji ljetni sadržaj

Jahorina - Za svega pet dana, koliko je prošlo od otvaranja planinskog boba na šinama na Jahorini, olimpijska ljepotica postala je jedna od najatraktivnijih destinacija u Evropi.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” navode da svi žele da se spuste bobom na šinama, čija je dužina 2.500 metara, a koji je jedan od deset najdužih u Evropi. Jahorina je sa novim sadržajem postala centar zbivanja, a posjetioci čekaju u redovima dužim i od 100 metara samo da bi se spustili ovim zanimljivim sadržajem.

Zadovoljni su i jahorinski hotelijeri, čiji su kapaciteti i ljetne bašte ispunjeni do posljednjeg mjesta. U Olimpijskom centru kažu da su oduševljeni reakcijama i interesovanjem gostiju i priznaju da ni sami nisu očekivali baš ovoliku popularnost novog ljetnog sadržaja.

- Parametri koje pratimo su naglo skočili, do sada je ostvareno skoro 10.000 ljetnih vožnji, a promet je dostigao skoro 85.000 maraka, što je u poređenju sa prošlim ljetom povećanje za 120 odsto. Premašili smo čak i rezultat cijele prošle ljetne sezone za 32 odsto - istakao je direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

Naglasio je da je to revolucija, te da mu je veoma drago što je upravo OC “Jahorina” vlasnik najveće atrakcije ovog ljeta.

- Interesovanje je toliko da smo za dane vikenda produžili radno vrijeme za tri sata da bi svi koji su došli mogli da se spuste. Pozvao bih sve koji nisu bili kod nas da isprobaju sadržaj i uživaju vožnjom, koja dostiže do 40 kilometara na sat i prolazi najljepšim dijelovima planine. Mislim da je vožnja bobom zaista jedinstven način da doživite Jahorinu u ljetnom periodu - rekao je Ljevnaić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana