Avio-kompanije otkazuju letove tokom Božića

Tanjug
Foto: Ilustracija

Najmanje tri velike avio-kompanije otkazale su desetine letova, jer je veliki broj letačkog osoblja zaražen virusom korona.

Njemački avio-prevoznik "Lufthanza" saopštio je danas da je otkazao desetak dugih transatlantskih letova tokom božićnih praznika zbog "masovnog porasta" bolovanja među pilotima, prenosi agencija AP.

Otkazani su letovi za Hjuston, Boston i Vašington.

Iz te avio-kompanije navode da ne mogu da spekulišu o tome da li su za to odgovorne infekcije kovidom-19 ili karantin, jer kompanija nije dobila obavještenja o vrsti bolesti.

Putnici su, kako je saopšteno, preusmjereni na druge letove.

U SAD, avio-kompanije "Delta erlajns" i "Junajted erlajns" navode da su morale da otkažu desetine letova za Badnje vece zbog nedostatka osoblja usled zaražavanja omikron sojem.

"Nagli porast broja slučajeva omikrona ove nedjelje imao je direktan uticaj na našu letačku posadu. Kao rezultat toga, nažalost, morali smo da otkažemo neke letove i obavještavamo klijente prije njihovog dolaska na aerodrom", navodi se u saopštenju "Junajted erlajnsa".

Avio-kompanija je navela da otkazuje više od 100 letova i da radi na promjeni rezervacija što većeg broja ljudi.

Iz "Delte" poručuju da su otkazali oko 90 letova za danas zbog mogućnosti lošeg vremena i uticaja omikrona, nakon što je kompanija "iscrpjela sve opcije i resurse".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana