Kontroverzni aerodrom za koji se vezuju teorije zavjere još od 1995.

Agencije
Kontroverzni aerodrom za koji se vezuju teorije zavjere još od 1995.

Još od 1995. godine kada se otvorio Internacionalni aerodrom u Denveru, teorije zavjere o skrivenom bunkeru Iluminata ne prestaju da zaokupljaju pažnju javnosti.

Dok prilazite aerodromu dočekaće vas masivna statua bijesnog konja, Blue Mustang, a priča je postala još jezivija kada je skulptor Luj Himenez preminuo 2006. godine nakon što je sa nje pao i presjekao arteriju na nozi.

Unutar terminala slična ikonografija se nastavlja – ratovi, apokalipse, religija, šta god poželite da se uplašite.

Aerodrom koji se nalazi na 40 kilometara od grada je ogroman, a njegova izgradnja je koštala čak 2 milijarde dolara. Prije njegove izgradnje Denver je imao aerodrom Stapleton, pa nikome nije jasno zašto je novi izgrađen što je samo podgrijalo glasine o nameri da se što bolje sakrije bunker iluminata.

A čini se kao da osoblju aerodroma to i odgovara, pa je tako na nekim zidovima ispisano „Šta se nalazi iza ovog zida?”, “Izgradnja ili prikrivanje?”, “Da, čuvamo neke tajne” i sl.

Bilo da se na ovom aerodromu zaista kriju kancelarije iluminata ili je sve samo jedna dobro osmiljena kampanja, Internacionalni aerodrom u Denveru bilježi porast turista, ali i letova. Pitamo se zašto...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana