Zatvoren kultni vašingtonski klub "18th Street Lounge"

Tanjug
Zatvoren kultni vašingtonski klub "18th Street Lounge"

VAŠINGTON - Pandemija korona virusa imala je ogromni uticaj na noćni život u svim gradovima, uključujući i Vašington gdje se zbog ekonomske situacije zatvara "18th Street Lounge" - popularni ESL, koji je proteklih 25 godina bio kultno mjesto za stanovnike prestonice SAD, ali i nezaobilazna destinacija za mnoge posjetioce.


Ovaj klub je mjesto gdje je u ljeto 1995. nastao slavni duo Tiver Korporejšn, pošto je ljubav prema muzičkoj klupskoj sceni kao i dabu, regeu i džezu, povezala Roba Garzu i suvlasnika kluba Erika Hiltona. Tako je nastao njihov jedinstveni zvuk, mješavina različitih žanrova - i izdavačka kuća "Eighteenth Street Lounge Music", prenosi Glas Amerike.

"Noćni klubovi su mjesto gdje možete da se družite, upoznajete nove ljude i plešete kao da vas niko ne gleda, ali su takođe i kuća za muzičare, a takvo mjesto bio je ''18th Street Lounge''", kaže Tomas Blondet, bivši di-džej legendarnog vašingtonskog kluba.

"Ovo je definitivno kraj jedne ere, zato što mnogi muzičari i di-džejevi u Vašingtonu više nemaju dom gdje mogu da izvode i predstavljaju svoju muziku. Izgubićemo kreativnu slobodu koja više ne postoji na drugim mjestima", kaže Blondet.

Klub ESL bio je jedan od predvodnika noćne scene Vašingtona ali ga je korona virus primorao da stavi ključ u bravu. Strahuje se da ista sudbina očekuje mnoge barove, klubove i diskoteke u glavnom gradu Amerike.

"Uz sva pravila, ako su ljudi na rastojanju od dva metra, nose maske, ne komuniciraju s barmenima, ne mogu da plešu - šta je onda poenta noćnog kluba? Nema nikakvog smisla", kaže za Glas Amerike Farid Nuri, ko-osnivač i vlasnik "18th Street Lounge".

Poslije 25 godina rada, a jubilej je trebalo da se proslavi u oktobru, nije uspio da prebrodi udar korona virusa.

"Ovo nije najbolje vrijeme za uslužne djelatnosti, posebno za noćne klubove. Ti biznisi funkciniošu na principu velike posjećenosti, prepunih mjesta i socijalizacije. Mjere društvene distance ne idu zajedno sa noćnim klubovima", kaže Nuri.

Prema planovima za ponovo otvaranje Vašingtona, noćni klubovi i diskoteke neće moći da se otvore do posljednje faze - što će biti nova normala ili momenat pronalaska vakcine protiv Kovida-19.

Stručnjaci procijenjuju da će vakcina biti dostupna za 12 do 18 mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana