Vrtoglavi račun sa Mikonosa – 600 evra za dva koktela i dvije porcije kraba

GS
Foto: Ilustracija

Dvije Amerikanke, majka i ćerka, odlučile su se za ručak u restoranu na grčkom ostrvu Mikonosu koji ih je skupo koštao.

Brenda Molton i njena devetnaestogodišnja ćerka Kejla provele su dan na popularnoj plaži Mikonosa Platis Gialos. Odlučile su da ručaju u restoranu DK Oyster koji ih je preskupo koštao, a doživjele su i neprijatnosti. Za dvije porcije kraba i dva koktela platile su 600 evra, pod prijetnjom da ako ne plate, neće moći da napuste Grčku.

„Dva mohita i dvije porcije kraba ne mogu da koštaju 600 evra. Ne želim da platim taj račun“, istakla je Brenda Molton obrativši se konobaru u restoranu.

Stigao je i odgovor konobara: „Ako ne platiš račun, pozvaću policiju i nećeš moći da napustiš Grčku. Lako ćemo utvrditi gdje stanujete.“

Žena koja je posmatrala scenu, takođe turista, rekla je da je prethodnog dana u istom restoranu vidjela istu scenu oko plaćanja računa i da je stigla policija koja je „vjerovatno“ u sve umiješana, prenosi RTS.

Na Tripadvisoru stranica restorana je zatrpana komentarima gostiju, koji tvrde da su doživjeli slična iskustva, ali su ih prije toga ljubazni konobari „mamili“ da odsjednu u restoranu jer su ležaljke besplatne.

„U zapadnom svijetu ne postoji slobodna zemlja u kojoj bi konobari restorana objašnjavali naplatu svojih računa. Ponekad se trudimo da gostu objasnimo velike troškove poslovanja u turizmu. Ni luksuzni brendovi ne objašnjavaju svoje cijene. Izbor je na kupcu“, glasio je odgovor iz spornog restorana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana