“Ubistvo tumorom” specijalitet CIA

Glas Srpske
“Ubistvo tumorom” specijalitet CIA

Vašington - Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) od svog osnivanja, sredinom prošlog vijeka, ubila je niz stranih političara i javnih ličnosti, a metod koji je često korišćen jeste “ubistvo tumorom”, tvrde novinski istraživači i bivši pripadnici ove špijunske agencije.

Jedan broj istraživača, poput novinara Patrika Baba, navodi da je CIA odgovorna za smrt švedskog premijera Ulofa Palmea, čije je ubistvo do danas predmet raznih teorija. Tvrdi se da postoji izvještaj saradnika Štaba za planiranje tajnih operacija “Gladio” da je ta likvidacija izvršena u saradnji CIA i britanskog MI-6.

Razlog je činjenica da je Palme pokušavao da se približi SSSR-u kako bi isposlovao uklanjanje nuklearnog oružja iz Evrope, što NATO nije mogao da prihvati.

CIA je, prema ovim izvorima, ubila i venecuelanskog predsjednika Uga Čaveza. Posebno je zanimljiv način eliminacije, kako tvrde kritičari rada Agencije.

Oni napominju da CIA “voli da koristi ubistva tumorom”, odnosno da izazove karcinom kod određene osobe, koja potom ubrzo umre. Kao primjer takve smrti, osim Čaveza, naveden je čuveni muzičar Bob Marli, kojem je agent CIA poklonio patiku u kojoj je bila sakrivena zabodena injekcija sa virusom koji izaziva karcinom.

Taj bivši agent je, kako tvrde istraživači, bez kajanja, opisao da je Marli vrisnuo kada mu se injekcija zabila u petu dok je isprobavao patiku, ne sluteći šta će se kasnije desiti. Marli je izazvao gnjev CIA jer nije želio da se politički angažuje na Jamajci, gdje je mogao da pomogne u ostvarivanju određenih interesa. CIA je okrivljena za ubistvo Če Gevare u Boliviji, a kao veoma sumnjiva pominje se i smrt Jasera Arafata.

Kao pionir CIA u planiranju likvidacija putem ubacivanja tumora u organizam žrtve-mete pominje se američki ljekar Kornelijus Rovades iz Instituta za medicinska istraživanja “Rokfeler” iz Njujorka. Rovades je “karijeru” započeo u Portoriku, gdje je bio pionir u oblasti “novih načina ubijanja ljudi”. Oni su likvidirani tako što bi im prethodno bio ubačen virus.

Na spisku poznatih ličnosti, za čiju eliminaciju okrivljuju CIA, nalazi se i Patris Lumumba, nekadašnji predsjednik Konga. Agencija je, navodno, koristeći “Crvene brigade”, pripremila i otmicu i ubistvo italijanskog premijera Alda Mora. Iako strijeljan, Nikolaj Čaušesku, svrgnuti lider Rumunije, koji je prethodno medijski satanizovan do krajnjih granica, pripada krugu žrtava CIA.

Kastro

Venecuelanski pisac Luis Brito Garsija svojevremeno je naveo više od 900 pokušaja ubistva nekadašnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra.

I Kastro je, na kraju, umro od rijetkog slučaja tumora na crijevima, pa nije isključeno da je CIA “umiješala svoje prste”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana