U Moskvi uvedeni neradni dani od 28. oktobra do 7. novembra

GS
Foto: GS

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je da će u Moskvi biti uvedeni neradni dani od 28. oktobra do 7. novembra kako bi se prekinuo lanac infekcije virusom korona.

Biće zatvoreni ugostiteljski objekti, uslužne organizacije i prodavnice neprehrambenih proizvoda. Apoteke i prodavnice prehrambenih proizvoda nastaviće sa radom. Pri tome, vlasti ne ograničavaju prodaju robe i pružanje usluga putem dostave. Restorani i kafići takođe će moći da rade dostave, rekao je gradonačelnik.

Osim toga, on je naglasio da će planirana medicinska pomoć biti pružana u potpunosti.

Sobjanjin je, takođe, naložio da tokom neradnih dana treba prekinuti rad svih preduzeća, osim onih koja obezbeđuju funkcionisanje infrastrukture.

Takođe će u istom periodu u moskovskim školama i vrtićima biti uveden raspust.

U Moskvi se uvode i ku-er kodovi za ulazak u pozorišta i muzeje, a od 8. novembra i na koncerte, zabavne, kulturne, sportske i druge događaje uz istovremeno prisustvo više od 500 ljudi.

Od 8. novembra biće obustavljen besplatan prevoz za nevakcinisane osobe starije od 60 godina i osobe koje nisu preležale kovid.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin podržao je u sredu predlog vlade o uvođenju neradnih dana od 30. oktobra do 7. novembra zbog epidemiološke situacije u zemlji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana