Tom Henks izabran za glavnog govornika na otvaranju na Harvardu

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

KEMBRIDž- Glumac i dvostruki dobitnik Oskara Tom Henks imenovan je za glavnog govornika na svečanoj dodjeli diploma na Harvardu 25. maja, saopštio je danas taj univerzitet.

''Pored svog glumačkog sjaja, Tom je pokazao i urođenu empatiju i duboko razumevanje ljudskog stanja. On je doprineo našoj nacionalnoj kulturi i proširio našu sposobnost da cenimo priče i storije koje su ranije bile neispitane'', rekao je predsjednik Harvarda Lorens Bekou i dodao da je Henks ''pravi majstor svog zanata'', prenosi AP.

Govornici na ceremoniji dodjela diploma na Harvardu bili su bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, pokojni aktivista za građanska prava i američki poslanik Džon Luis i reditelj Stiven Spilberg. Henks je poznat po po svom filantropskom radu i zalaganju, pružanju podrške nacionalnom Muzeju Drugog svjetskog rata u Vašingtonu i vršenju funkcije predsjedavajućeg kampanje za Skrivene heroje, koja ima za cilj da poveća svijest o problemima sa kojima se suočavaju njegovatelji koji rade sa veteranima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana