Šta je večerala Angela Merkel prilikom radne večere s Vučićem

GS
Foto: Tanjug

Njemačka kancelarka Angela Merkel juče je službeno boravila u Beogradu, a sinoć je imala radnu večeru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i saradnicima.

Srbijanski mediji su išli toliko daleko u detalje njene posjete da su istražili i šta se našlo na meniju tokom večere.

Iz restorana koji je pripremao hranu kazali su za TV Pink da su imali veliku tremu te da su posluživali samo tradicionalnu hranu koju bi svaki domaćin u Srbiji poslužio u svojoj kući. Ističu da su se veoma potrudili da predsjednika Vučića predstave kao pravog domaćina, prenosi Kliks.

Iz restorana kažu da nije bilo posebnih zahtjeva iz Njemačke, a da je u ponudi hrana koja se služi od sjevera do juga Srbije.

Kulen, sirevi, kobasice, pršut i sarme od zelja, koje su ostavile poseban utisak prošlog puta, samo su dio specijaliteta koji su na jelovniku.

"Bazirali smo se da poslužimo hranu od severa do juga države. Da prikažemo našu tradiciju, da poslužimo kulene iz Srema, najbolje sireve, kobasice, pršute, sarmice od zelja koje su ostavile poseban utisak prošlog puta i sve ćemo to upariti s najboljim vinima iz Srbije", rekli su iz restorana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana