Selo u Švajcarskoj nudi 50 hiljada evra za doseljenje uz dva uslova

GS
Foto: Instagram

Švajcarsko selo Albinen nudi porodicama 50 hiljada evra i više samo da se presele u zadivljujuće selo u planinskoj dolini.

Da li se borite sa troškovima života? Jedno selo bi moglo imati rješenje za vas.

Prekrasno područje nalazi se na planinskoj padini na 1.300 metara nadmorske visine. Njegove tradicionalne planinske kuće gledaju prema dolje na ogromno okruženje snježno bijelih vrhova, prenosi Dejli Mejl.

Malom selu već neko vrijeme prijeti izumiranje jer se sve veći broj stanovnika iseljava iz seoske slikovite zajednice u korist okolnih gradova.

Krajem 2020. godine u selu je živjelo samo 243 stanovnika. Međutim, planom koji je osmišljen 2018. godine svi se nadaju da će se spriječiti taj trend.

Uprkos tome što je privlačno selo udaljeno 6,8 km od banjskog grada Leukerbada i 35 minuta vožnje od glavnog grada kantona Siona i industrijskog grada Vispa, grad se ispraznio tokom godina zbog nedostatka poslova.

Porodice dobiće 25.000 evra po odrasloj osobi i još 10.000 hiljada evra po djetetu.

Ponuda od 50.000 evra za preseljenje na jedno od najljepših mjesta na svijetu je primamljiva, ali postoji i jedan uslov.

Kako bi zaustavio pražnjenje grada, Albinen traži ljude mlađe od 45 godina za nastanjenje. Od vas se traži i da u selu morate ostati živjeti 10 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana