Reditelj Souza nakon tragedije na setu: Hačins me je uvijek gurala da budem bolji

Tanjug
Reditelj Souza nakon tragedije na setu: Hačins me je uvijek gurala da budem bolji

SANTA FE - Filmski režiser Džoel Souza koga je u nesrećnom slučaju na setu upucao holivudski glumac Alek Boldvin rekao je danas da je jako potresen zbog smrti svoje koleginice, snimateljke Haline Hačins koju je Boldvin usmrtio.

Souza je pogođen u rame kada je Boldvin na setu pucao dok je glumio, piše Rojters.

-Jako sam potresen gubitkom moje prijateljice i koleginice Haline. Bila je ljubazna, živahna, nevjerovatno talentovana, borila se za svaki centimetar i uvijek me je gurala da budem bolji -  rekao je Souza.

Hitac je pogodio snimateljku Halinu Hačins u grudi, saopštila je kancelarija šerifa okruga Santa Fe, a ona je umrla od zadobijenih rana na licu mjesta, dok je Souza koji je stajao iza nje bio prebačen u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

Souza nije iznio detalje o nesreći i svojim povredama, ali je rekao da je zahvalan zbog izliva ljubavi koji je dobio od filmske zajednice i ljudi iz Santa Fea, kao i stotinama stranaca.

U petak je sudija Santa Fea odobrio nalog šerifovoj kancelariji za zaplijenu vatrenog oružja, odjeće, kamere, video kaseta i municije sa ranča Bonanca Krik u blizini Santa Fea, gdje je Boldvin snimao niskobudžetni film “Rust”.

Pištolj iz kojeg je čuveni hglumac ispalio metak tokom snimanja i usmrtio ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je “oružje bezbjedno”, navodi se u zapisniku istražnog suda, preneo je ranije BBC.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i prie snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši „hladan pištolj”, stoji u zapisniku.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana