Princ Hari prvi član kraljevske porodice koji će svjedočiti poslije više od 100 godina

Tanjug
Princ Hari prvi član kraljevske porodice koji će svjedočiti poslije više od 100 godina

LONDON - Princ Hari će postati prvi član britanske kraljevske porodice, u posljednjih 130 godina, koji će svedočiti na sudu, gdje će morati da govori o svojim vezama prije venčanja sa Megan Markl.

On će svjedočiti u okviru procesa protiv lista Dejli miror za koji tvrdi da je nezakonito prikupljao informacije o njemu, njegovom bratu Vilijamu, njihovoj majci Dajani i njihovom ocu kralju Čarlsu, piše londonski Tajms.

Hari tvrdi da su aktivnosti novinara Dejli mirora kod njega izazvale ogromne napade depresije i paranoje koji su doveli do raspada njegove veze sa Čelsi Dejvi. Navodni upad novinara u njihovu kuću, "naveo je gospođu Dejvi da donese odluku da kraljevski život nije za nju.

Što je u to vreme bilo neverovatno uznemirujuće", naveo je princ. Hari bi danas trebalo da se pojavi u Višem sudu u Londonu, a najkasnije sutra će početi sa svedočenjem.

Ovaj slučaj je jedan od šest koje je princ pokrenuo protiv medija i vlade u Velikoj Britaniji. U drugom procesu on je tužio Dejli mejl navodeći da je bio žrtva hakovanja govorne pošte i predmet rada privatnih istražitelja, kao i da je oko 140 članaka objavljenih između 1996. i 2010. sadržavalo informacije prikupljene nezakonitim metodama.

Zastupnik Miror grup njuzpejpers, Endru Grin rekao je u martu na sudu da su mnoge priče objavljene o princu napisane na osnovu informacija koje su objavljene ili u ime kraljevske porodice ili su dobijene od članova kraljevske porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana