Premijerka Finske fotografijom podijelila građane

G.S.
Premijerka Finske fotografijom podijelila građane

Fotografija premijerke Sane Marin (34) koja je pozirala za modni časopis, podijelila je Finsku. Dok je jedni kritikuju zbog previše smjelog izdanja, drugi dijele slične fotografije na društvenim mrežama u znak podrške.

Sana Marin, najmlađa premijerka na svijetu, pozirala je za finski modni časopis obučena samo u blejzer, a može se vidjeti da ispod ne nosi ništa.

Fotografija je prvo objavljena na Instagram nalogu magazina, a uslijedila je lavina kritika jer mnogi smatraju da takav izgled ne priliči njenoj poziciji.

Međutim, ima i onih koji su stali u njenu odbranu, pa su hvalili njenu „ljepotu, snagu i samostalnost". Pojedinci su komentarisali i da je Marin „najlepša premijerka na svijetu".

Osim toga, Fincu su se prisjetili i prethodnih finskih političara i njihovih spornih fotografija.

Tako se svojevremeno bivši finski predsjednik Urho Kekonen slikao odjeven kao hipster, Karl Gustav Manerhajm se slikao nag na konju. I bivši premijer Aleksander Stub bio je poznat po neobičnim fotografijama, budući da je kao aktivni maratonac i trijatlonac, često pozirao u šorcevima ili odjelima za plivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana