Predsjednik hedž fonda plaća milijardu dolara supruzi koja ga je ostavila zbog žene

Tanjug
Foto: Tviter

NjUJORK - Predsjednik investicionog hedž fonda "Titan" Izrael Englander moraće da plati milijardu dolara bivšoj supruzi Keril koja ga je napustila poslije 40 godina braka zbog žene.

Prema pisanju portala Pejdž siks razvod koji je skandalizovao javnost na taj način se mirno okončao.

Englander, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, pristao je da plati bivšoj supruzi Keril više od milijardu dolara, a nagodba o razvodu uslijedila je nakon što je Keril (69) podnela zapanjujuću građansku tužbu u kojoj se navodi da je 74-godišnji suosnivač Milenijum menadžmenta, čije se bogatstvo procjenjuje na 11,3 milijarde, pobjesnio kada se zaljubila u galeristkinju Dominik Levi (55).

Zbog toga je Englander, navedeno je u toj tužbi, "terorisao" tako što je natjerao da potpiše postbračni ugovor 2020. godine, a prijetio je i Dominik da će joj uništiti posao, sve u namjeri da mu se supruga vrati, piše portal.

U tužbi se takođe navodi da je vlasnik tog fonda sproveo i "višegodišnju kampanju prinude" protiv dvije žene koje su u vezi od 2016. godine, prateći ih i fotografišući, hakujući im mejlove i telefone, a ucjenjivao ju je i pred djecom, zbog čega je ona, navodi se, slabo jela i spavala.       

Kerilin advokat je potvrdio da je njegova klijentkinja srećna što se razvod završio privatno i prijateljski.

Bivši par, koji se vjenčao 1975. godine, ima troje odrasle djece, a za sada nije poznato kako će se ogromna nepokretna imovina podijeliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana