Potonuo poznati plutajući restoran u Hong Kongu

GS
Potonuo poznati plutajući restoran u Hong Kongu

Poznati plutajući restoran koji je bio jedna od znamenitosti Hong Konga potonuo je nekoliko dana nakon što je odvučen iz luke u kojoj je radio gotovo 50 godina.

 Riječ je o "Jumbo" restoranu koji se prevrnuo u Južnom kineskom moru dok je bio na putu na nepoznatu lokaciju, saopštila je kompanija Aberdeen Restaurant Enterprises.

Žrtava u ovom incidentu nije bilo, kao ni povrijeđenih.Restoran je zatvoren u martu 2020. godine zbog pandemije koronavirusa, a vjeruje se da je do tog trenutka "Jumbo" posjetilo više od tri miliona gostiju uključujući kraljicu Elizabetu, Toma Krusa i Ričarda Bransona.

Takođe, restoran se pojavio u nekoliko filmova, no pandemija mu je zadala fatalan udarac. Eksperti su angažovani kako bi izvršili inspekciju restorana prije putovanja, nakon čega su dobijene sve potrebne dozvole.

Plutajući restoran je trebao ostati na nepoznatoj lokaciji dok je čekao novog upravitelja, ali je potonuo u nedjelju blizu otoka Paracel nakon što je u njega počela prodirati voda."

Na mjestu potonuća dubina iznosi više od hiljadu metara, zbog čega je veoma teško raditi na spašavanju", saopštila je pomenuta kompanija.Restoran je godinama imao finansijske probleme, a pandemija je bila posljednja kap koja je prelila čašu."Jumbo" navodno nije bio profitabilan od 2013. godine te je bilježio velike gubitke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana