Pogrebna povorka engleskom slikaru sa automobilom iz serije "Mućke"

Tanjug
Foto: YT

SLAU - Superfan čuvene humorističke serije "Mućke" ispraćen je na vječni počinak u poznatom automobilu "relijant robin", koji se koristio u engleskoj seriji, dok je pogrebno osoblje bilo obučeno u Betmena i Robina tokom ispraćaja u engleskom gradu Slau, gdje je kremiran.

   Bivši slikar i dekorator Edi Džojs preminuo je od srčanog udara u 72. godini, a njegova porodica je odlučila da ga isprati na način na koji se slavio njegov lik, baš kao u televizijskoj seriji popularnoj i u Srbiji.
    Umjesto tradicionalne pogrebne povorke i crnine, od osoba koje su došle na sahranu se tražilo da obuku vedre boje, dok je iznad pogrebnog automobila pisalo "legenda", sa sve kriglom "ginis" piva, prenio je "Dejli mejl".
    Jedna od njegovih ćerki, reiki učitelj Viktorija Ridžvel, rekla je da su ona i njena braća i sestre željeli da isprate njihovog "šaljivog" oca na način na koji je živio svoj život.
    "Umnogome je podsećao na Delboja, bio je stara škola, i nevaljalac. Puno je govorio, bio je voljen i jedinstven. Nsiu ga svi voleli, ali je umeo da vam da ubaci novac u džep, ako niste imali. Sahrana je bila totalan odraz njegovog karaktera. Voleo je 'Mućke', odrastao na njima, gledao ih je stalno", rekla je Viktorija.
    Iznad sjedišta vozača i suvozača su pisala imena "Del" i "Dejv" - imena dva glavna junaka serije, s tim što je "Dejv" bio pogrešan naziv za Delbojevog brata, Rodnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana