Otac i sin u zatvoru zbog lutrijske prevare vrijedne 20 miliona dolara

Tanjug
Otac i sin u zatvoru zbog lutrijske prevare vrijedne 20 miliona dolara

BOSTON, SAD- Otac i sin iz Masačusetsa osuđeni su na izdržavanje zatvorskih kazni jer su izvršili prevaru na lutriji kojom su se obogatili, dok su dobitnicima nagrada pomagali da izbegnu plaćanje poreza, saopštila je danas kancelarija američkog tužioca u Bostonu.

Ali Džafar (63) i Jusef Džafar (29) osuđeni su na pet, odnosno na nešto više od četiri godine zatvora, prenosi AP i dodaje da im je naređeno da isplate šest miliona dolara.

Oni su u periodu od 10 godina unovčili 14.000 dobitnih lutrijskih listića, oprali više od 20 miliona dolara prihoda, a zatim lagali u svojim poreskim prijavama kako bi prevarili poresku upravu za oko šest miliona dolara.

Njih dvojica su, uz popust, kupovali dobitne listiće od ljudi koji su želeli da izbjegnu da budu identifikovani kao dobitnici od strane državne komisije za lutriju koja zadržava poreze. Nakon toga, otac i sin bi preuzeli novčanu nagradu.

Oni su prijavili dobitke, ali su u poreskim prijavama istovremeno tvrdili da su ista sredstva izgubili na kockanju kako bi izbegli da plate federalni porez na dohodak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana