Najvažniji rekvizit je bila torbica: Kraljica Elizabeta II imala trikove kojim je slala tajne signale osoblju

Indeks
Foto: AA

Kraljica Elizabeta je različitim signalima slala poruke svojim pomoćnicima na svečanim događanjima.

Britanski mediji pišu da joj je najvažniji rekvizit bila torbica. Kada bi je premjestila u drugu ruku, to je bio znak da želi otići s događaja.

– Navodno, ako stoji na nekom događaju i druži se s ljudima i razgovara te prebacuje svoju torbicu iz jedne ruke u drugu, govori svom osoblju kako bi voljela da neko od njih prekine razgovor – ispričala je kraljevska .

Međutim, svoje želje Elizabeta je iskazivala i ružem. Njezin bivši lakej Ian Skot Hanter, koji je s kraljicom radio osam godina, otkrio je njenu tajnu u posebnoj epizodi Antikues Roadšoa koja je bila posvećena slavljenju vladavine i njenog dugog života.

– U torbici, koju je držala pored sebe, uvijek je bio ruž koji bi nanijela bez ogledala. Time je signalizirala dvorskim damama da želi ići –  rekao je Hunter.

Elizabeta je navodno slične pokrete koristila i na svečanim večerama. Kada bi torbicu stavila na sto, to je bilo petominutno upozorenje da želi otići. Ako ju je stavila na pod, to je bila poruka osoblju da želi odmah otići, prenosi Indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana