Na bečkom aerodromu otkriveno 29 lažnih testova

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

BEČ - Na bečkom aerodromu Švehat tokom ovog mjeseca otkriveno je 29 putnika koji su pokušali u Austriju da uđu uz falsifikovane PCR testove.

Preko telegrama i vatsapa već mJesecima postoje grupe sa više hiljade članova na kojima se nude falsifikovani PCR testovi ali i sertifikati o vakcinaciji za oko 100 evra.

Upravo zbog toga je Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo policiji sprovođenje akcije pojačanih kontrola sertifikata o vakcinaciji, izlječenju od kovid 19 i testova, kao i testova.

To policija čini po kafićima, restoranima, noćnim klubovima, ali i na graničnim prelazima, posebno na aerodromima. Do sada najviše falsifikovanih dokumenata pronađeni su na aerodromu Švehat.

Od 29 putnika koji su koristili falsifikovane testove 22 je došlo iz Tirane, među kojima i dva lica sa pasošem Srbije sa Kosova. Protiv njih je podnijeta krivična prijava, i ujedno su vraćeni u domovinu. Oni su, kako navodi policija, priznali da su testove "kupili" preko interneta.

Takođe i kod jednog Sirijca koji je doputovao iz Grčke, te i jednog Sirijca koji je u Austriji zatražio azil a doputovao je iz Osla, pronađeni su falsifikovani testovi.

Prema izveštaju policije falsifikovani testovi pronađeni su i kod pet Rumuna koji su iz Londona sletjeli na bečki aerodrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana