Mitropolit Justin: Nadam se skoroj posjeti svetinjama na Kosmetu

Srna
Foto: srna

NOVI SAD - Mitropolit Kalamarije Justin primio je danas u Solunu pokrajinskog sekretara Vojvodine za kulturu, javno informisanje i odnose sa vjerskim zajednicama Draganu Milošević i tom prilikom izrazio želju da posjeti srpske svetinje na Kosovu i Metohiji.

"Velika mi je želja da posjetim srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i iskreno se nadam da ću uskoro to i učiniti. Vaša posjeta učinila mi je zadovoljstvo i ona je još jedna potvrda viševjekovnih duhovnih i bratskih odnosa Srbije i Grčke", istakao je mitropolit Justin.

Miloševićeva je naglasila da Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture već godinama radi na restauraciji i adaptaciji najveće srpske svetinje manastira Hilandar, saopšteno je iz Biroa Pokrajinske vlade za odnose sa javnošću.

"Pre dva meseca usvojen je Zakon o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandara, simbola nacionalnog, državnog i duhovnog jedinstva. To je još samo jedan dokaz da Srbija snažno podržava projekte obnove kulturnih i verskih spomenika u zemlji i inostranstvu", podsjetila je Miloševićeva.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa vjerskim zajednicama, predvođena Miloševićevom, danas je završila višednevnu posjetu Kalamariji, velikom naselju grada Soluna. Posljednjeg dana posjete Kalamariji, delegacija je posjetila Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana