Mitropolit Justin: Nadam se skoroj posjeti svetinjama na Kosmetu

Srna
Foto: srna

NOVI SAD - Mitropolit Kalamarije Justin primio je danas u Solunu pokrajinskog sekretara Vojvodine za kulturu, javno informisanje i odnose sa vjerskim zajednicama Draganu Milošević i tom prilikom izrazio želju da posjeti srpske svetinje na Kosovu i Metohiji.

"Velika mi je želja da posjetim srpske svetinje na Kosovu i Metohiji i iskreno se nadam da ću uskoro to i učiniti. Vaša posjeta učinila mi je zadovoljstvo i ona je još jedna potvrda viševjekovnih duhovnih i bratskih odnosa Srbije i Grčke", istakao je mitropolit Justin.

Miloševićeva je naglasila da Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture već godinama radi na restauraciji i adaptaciji najveće srpske svetinje manastira Hilandar, saopšteno je iz Biroa Pokrajinske vlade za odnose sa javnošću.

"Pre dva meseca usvojen je Zakon o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Svetog manastira Hilandara, simbola nacionalnog, državnog i duhovnog jedinstva. To je još samo jedan dokaz da Srbija snažno podržava projekte obnove kulturnih i verskih spomenika u zemlji i inostranstvu", podsjetila je Miloševićeva.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa vjerskim zajednicama, predvođena Miloševićevom, danas je završila višednevnu posjetu Kalamariji, velikom naselju grada Soluna. Posljednjeg dana posjete Kalamariji, delegacija je posjetila Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana