Milijarder troši bogatstvo da ostane zauvijek mlad, uzima i krv od svog 17-godišnjeg sina

GS
Foto: Instagram

Milijarder Brajan Džonson 45-godišnji je osnivač i glavni izvršni direktor kompanije Kernel te je opsjednut idejom da može usporiti starenje.

Ovaj ekscentrični bogataš poznat je po tome što stalno traži nove načine da se pomladi i uspori starenje, a njegova zadnja ideja kako to postići šokirala je mnoge jer je u nju Brajan uključio svog 17-godišnjeg sina Talmagea i 70-godišnjeg oca Ričarda.

Riječ je o projektu "Bluprint", u kojem Džonson uzima krv svog sina tinejdžera, a svoju daje ocu, pa je porodica nedavno posjetila kliniku u Dalasu, u kojoj su trojica muškaraca podvrgnuta transfuziji - mladiću je izvađena litra krvi te su iz nje pomoću stroja izdvojeni plazma, krvna zrnca i bijele krvne stanice, a onda ubrizgani ocu Brajanu.

 

On je isto napravio za svog 70-godišnjeg oca, a mlađa bi im krv trebala pomoći da uspore proces starenja i poprave oštećene stanice.

Inače, ovaj projekt uključuje i pridržavanje strogih prehrambenih smjernica, strog raspored spavanja i tjelovježbe, česte doktorske preglede i pridržavanje savjeta 29-godišnjeg doktora kojem bogataš navodno najviše vjeruje, a koji je medicinu završio neposredno prije pandemije.

Istraživanje do sad rađeno samo na glodavcima

Ideju o usporavanju procesa starenja sinovom plazmom Džonson je dobio iz istraživanja koja je zasad napravljena samo na glodavcima, a sugeriše da stariji miševi s mlađom krvlju i organima mogu doživjeti učinak obrnutog starenja.

Prema većini znanstvenika, studije na glodavcima su nedovoljne, čak i kontroverzne, i ne pružaju dokaze da takva izmjena funkcionira i kod ljudi, a za Insider su rekli da bi ta praksa mogla imati opasne nuspojave, poput jake imunološke reakcije, prenosi Kliks

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana