Lavić Simba „prekršten“, sada je Nikola

Tanjug
Foto: FELIDA Big Cat Sanctuary

PODGORICA - Mladunče lava koje je početkom godina pronađeno u Budvi, po uspješnom transportu u Holandiju dobio je ime Nikola. Tokom višenedjeljne potrage lavić je nazvan Simba.

-Nikolino preseljenje je bilo veoma uspješno. Naš tim ga je stalno provjeravao tokom njegovog putovanja i sve je prošlo dobro. Veliko hvala ekipi na efikasnoj vožnji preko granica do Nikolinog budućeg trajnog doma. Dobrodošao Nikola! Želimo ti sve najbolje i daćemo ti vremena da se smjestiš - piše u objavi na „Fejsbuk» stranici holandske organizacije FELIDA Big Cat Sanctuary, prenijele su podgoričke „Vijesti“.

Zbog krijumčarenja životinje u pritvoru su bili državljani Turske Tunčer Ciftci i Sejit Ali Akmese, te Beranac Mahmut Nikšić.

Nakon što je krajem januara mladunče lava nestalo u mjestu Pobori iznad Budve uslijedila je potraga, koja je trajala do 10. februara kada je pronađen u mjestu gde je nestao, na putu ka selu selu Krapina.

Privremeno je bio smješten u prihvatilištu za životinje, sada je u Holandiji, odakle će biti transportovan u, kako je ranije najavljeno, stalno stanište u Južnoj Africi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana