Ko je Bernard Arnault: Srušio niz tehnoloških mogula i postao najbogatiji čovjek na svijetu

Kliks
Foto: Printscreen

Izvješće Forbesa pokazalo je kako američki milijarder Ilon Mask više nije najbogatiji čovjek na svijetu, već da ga je u tome (nakratko) prestigao Bernard Arnault koji je zabilježio prilično impresivno postignuće.

Naime, francuski magnat Arnault preuzeo je mjesto najbogatije osobe na svijetu i odmah privukao veliku pažnju, budući da je ovo prvi put u devet godina da se na ovom mjestu nalazi neko iz svijeta nepovezanog s tehnologijom.
Arnault je izvršni direktor matične tvrtke LVMH luksuznog brenda Luis Viton, a zajedno sa svojom porodicom našao se se na vrhu Forbesove liste s osobnim bogatstvom od 185,4 milijardi dolara.A, Maskovo trenutno bogatstvo procjenjuje se na 185,3 milijarde dolara prema posljednjim podacima.

Iako je Arnaultovo vodstvo upitno budući da se ne razlikuje pretjerano od Maska te se u svakom trenutku očekuje da zauzme drugo mjesto, ono je svejedno istaknuto budući da se na tronu po prvi put nakon dužeg niza godina ne nalazi neko ko nije iz velike tehnološke kompanije.
Posljednji put to se dogodilo 2013. godine, kada je Forbes objavio svoju listu milijardera na kojoj se našao Karlos Slim, predsjednik uprave telekomunikacijske tvrtke Amerika Movil i meksičkog globalnog konglomerata Grupo Carso, čiji je vlasnik.

Šta znamo o Arnaultu?

Arnault je, dakle, direktor jednog od najpoznatijih svjetskih modnih brendova, a on i njegova porodica važe za jednu od najpoznatijih na svijetu.

Njegova supruga Helene Mercier, s kojom je u braku 21 godinu, svjetski je poznata pijanistica, a par ima troje djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana