Jazavci kopaju tunele ispod pruga, zaustavili željeznički saobraćaj u Holandiji

GS
Jazavci kopaju tunele ispod pruga, zaustavili željeznički saobraćaj u Holandiji

Jazavci koji kopaju tunele ispod željezničkih pruga u Hoalndiji uzrokovali su kašnjenje i zatvaranje linija, javlja BBC.

 Vozovi na sjeveru i jugu zemlje zahvaćeni su ovim problemom, a neke linije su zatvorene najmanje sedam dana. Linija između Den Bosha i Botela na jugu bila je zatvorena u utorak nakon što su jazavci iskopali tunele ispod pruge. Zvaničnici su kazali da ne znaju koliko će problem trajati jer su jazavci zaštićena vrsta.

Direktor ProRaila John Vopen, kompanije koja održava n željezničku mrežu, kazao je da je linija prekinuta drugi put u sedam dana zbog aktivnosti jazavaca. On je kazao da bi rješavanje ovog problema moglo oduzeti dosta vremena jer mašinovođe moraju odbiti dozvolu da uklanjaju životinje ili vrše bilo kakve aktivnosti u njihovom staništu.

Inspekcija provedena u proteklim danima pokazala je da su jazavci kopali aktivnije, što ima direktne posljedice na sigurnost željezničke pruge.

Ranije ovog mjeseca su jazavci na sjeveru iskopali tunele ispod pruge u blizini Molkeruma u provinciji Friesland, zbog čega je jedna linija zatvorena do aprila.

Željeznički radnici planiraju napraviti pješčano brdo kako bi jazavci mogli kopati i praviti sebi domove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana