Holivudski film o bjekstvu direktora "Nisana" iz Japana

Tanjug
Holivudski film o bjekstvu direktora "Nisana" iz Japana

ISTANBUL - Direktor turske aviokompanije optužen za pomaganje bivšem direktoru "Nisana" Karlosu Gosnu da pobjegne iz Japana, rekao je da mu je on pomenuo da bi to bjekstvo moglo biti ovjekovječeno u holivudskom filmu.

Gosn, nekada vodeća figura u svjetskoj automobilskoj industriji, uhapšen je u Japanu krajem 2018. godine i optužen da nije podnio prijavu o plati i da je koristio sredstva kompanije u lične svrhe, što on negira, podsjeća Rojters.
Bivši predsjednik saveza "Renoa", "Nisana" i "Micubišija" čekao je suđenje u kućnom pritvoru u Japanu, kada je u decembru preko Istanbula pobjegao u Bejrut, gdje je, inače, proveo djetinjstvo.

Izvršni direktor turskog privatnog mlaznog operatera "MNG Džet" Okan Kosemen i četiri pilota privedeni su početkom januara ubrzo nakon Gosnovog bjekstva i optuženi za krijumčarenje migranata, za šta je predviđena kazna do osam godina zatvora.

Kosemen je dočekao Gosna na aerodromu u Istanbulu i pratio ga tokom leta za Bejrut.

- Karlos me je pitao koliko košta avion ... i rekao mi za holivudske producente koji žele da naprave film o tom bjekstvu - rekao je Kosemen u sudu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana