Glumac Alek Boldvin na snimanju filma ubio direktorku fotografije i ranio režisera

Agencije
Foto: Tviter

FALOS ANĐELES- Američki glumac Alek Boldvin je na filmskom setu na ranču "Bonanca krik" u saveznoj državi Nju Meksiko slučajno je, dok je pucao iz scenskog oružja, ubio direktorku fotografije Hejlinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su danas vlasti.

Policija je saopštila da se incident desio tokom snimanja nezavisnog filma "Rđa".

-Potvrđeno je da su dvije osobe pogođene na filmskom setu. Kinematograd Hačins (42) i režiser Souza (48) su pogođeni. Hice je ispalio glumac Alek Boldvin (68) iz scenskog pištolja - navodi se u saopštenju.

Hačinsova je prebačena helikopterom u Univerzitetsku bolnicu, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souza odvezen u regionalni medicinski centar, ali nije poznat stepen njegovih povreda.

Kako se vidi na prvim snimcima, koje prenose američki mediji, do tragedije je došlo na snimanju scene koja je uključivala korišćenje oružja u improvizovanoj crkvi.

U saopštenju iz produkcije filma navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korištenja filmskog oružja. Vjeruje se da je Boldvin na setu potegao filmski pištolj i da su tom prilikom takozvani ćorci pogrešno upotrijebljeni.

Na fotografijama koje kruže „Tviterom“ vidi se da je Alek Boldvin potpuno slomljen.

Policija još uvijek istražuje incident na ranču Bonanca Krik, popularnom mjestu snimanja, koji se nalazi južno od grada Santa Fe.

Policija je saopštila da nisu iznijete optužbe i da je istraga u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana