Britanski konzul spasio kinesku studentkinju od utapanja

Tanjug
Britanski konzul spasio kinesku studentkinju od utapanja

PEKING - Kina je danas pohvalila britanskog diplomatu koji je snimljen dok spasava studentkinju od utapanja na jugu Kine.

Britanska misija u gradu Čongćing saopštila je da je generalni konzul Stiven Elison skočio u rijeku tokom vikenda, dok je obilazio obližnje turističko mjesto, da bi izvukao ženu koja je upala u vodu.

Video snimak je na kineskim društvenim mrežama do sada pregledan 170 miliona puta. Prikazano je kako Elison skida cipele i skače u vodu da bi izvukao ženu koja je plutala sa licem okrenutim nadole, prenio je AFP.

- Smatram da treba pohvaliti ovo hrabro djelo. Želim da mu uputim veliku, veliku pohvalu - rekao je na konferenciji za novinare portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan.

Elisona je pohvalio i britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab, koji je napisao na "Tviteru" da njegova hrabrost i odlučnost "pokazuju ono najbolje u britanskim diplomatama širom svijeta".

Elison (61) je bivši inženjer koji je nedavno imenovan na diplomatski položaj na jugu Kine nakon što je godinama služio u Ambasadi Velike Britanije u Pekingu. Lokalni mediji prenose da se bavi trijatlonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana