Bajdenovi dekorišu Bijelu kuću poslije odlaska Trampa

Tanjug
Foto: Tanjug

VAŠINGTON- Nova administracija Džoa Bajdena, predsjednika SAD-a, nije samo promijenila državnu politiku, već je promijenila i dekoraciju unutar Bijele kuće.

Novi izgled Bijele kuće je djelimično zabavan, ali je istovremeno umetnut i lični pečat, kao i novi politički, prenio je Independent.

Tokom inauguracione ceremonije, 90 pripadnika osoblja Bijele kuće počeli su da useljavaju Bajdenove, a selidba je trajala pet sati.

Bajdenovi su planirali useljenje 20. januara, ali neće potpuno izmijeniti izgled Bijele kuće ili dovesti ličnog dekoratera.

Međutim, dodaje se u tekstu Independenta, to nije sprečilo porodicu novog predsjednika SAD-a da promijeni neke detalje, a vjerovatno će morati da ulože još milion dolara da preurede jednu od najpoznatijih zgrada svijeta.

Jedna od promjena je statua legendardnog borca za prava farmera, Sesara Čaveza, koji se nalazi iza predsjednikovog stola u Ovalnom kabinetu.

"Stavljanje statue mog oca u Ovalni kabinet simbolizuje nove dane, novu nadu za našu naciju. Ovo govorim ne zato što je to u čast mog oca, već zato što predstavlja vjeru i ohrabrenje za sve ljude u čije ime se borio", rekao je Pol Čavez, sin Sesara za NBC.

Takođe, ubačene su i statue Roze Parks i Elenor Ruzevelt u Ovalni kabinet, a Bajden je portret bivšeg predsjednika Endrjua Džeksona zamijenio portretom Bendžamina Frenklina.

Iako nije tipičan dekor, mjesto u Bijeloj kući zauzeće i Bajdenovi psi, Čemp i Mejdžor, pošto su Trampovi bili prva porodica poslije dugo godina koja nije imala kućnog ljubimca.

Ne postoji zvanična najava da će se ovo desiti, ali mnogi urgiraju na Bajdenove da vrate staru baštu Bijele kuće, poslije "kontroverznih promjena koje je unijela bivša prva dama Melanija Tramp", kada je povadila biljke i postavila pločice za šetnju, zaključuje londonski list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana