Aljaska: Čovjek spašen nakon sedmodnevne borbe sa medvjedom

Tanjug
Foto: Iluistracija

LONDON - Jedan čovjek je spašen na Aljasci nakon što je, kako tvrdi, gotovo nedjelju dana odbijao napade medvjeda u udaljenom rudarskom kampu na Aljasci.

Službenici američke obalske straže su najprije vidjeli SOS signal na krovu barake u kampu, da bi zatim primijetili muškarca koji im je mahao i pozivao u pomoć, prenosi Bi-Bi-Si.

 Čovjek im je rekao da ga je napao medvjed i da nije spavao danima, jer se grizli neprestano vraćao u njegov kamp. Čovjek je imao modrice na grudima i povrijeđenu nogu koju je zalijepio trakom.

Posada helikoptera bila je na putu da preveze tim naučnika koji je u istraživačkoj misiji vezano za divlje životinje kada su, zbog vremenskih uslova, skrenuli sa puta i primijetili poruku za pomoć. Prema pisanju "Njujork tajmsa", čovjeku je skoro nestalo municije za pištolj i vrata barake u kojoj je boravio bila su otkinuta.

"U jednom trenutku, medvjed ga je odvukao dole do rijeke. Imao je pištolj. Rekao je da se medvjed vraćao svake noći i da nije spavao nekoliko dana", rekao je potporučnik Džered Karbahal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana