Adolf Hitler pobijedio na izborima u Africi: ''Ništa me ne povezuje s nacističkom ideologijom''

GS
Foto: Canva/Wikimedia

Političar koji nosi ime nacističkog zločinca Adolfa Hitlera pobjedio je na izborima u afričkoj državi Namibiji. Kaže kako njegove namjere nisu ni približno slične onima njegovog zloglasnog imenjaka.

Političar imena Adolf Hitler Uunona izborio je svoje mjesto na namibijskim izborima s 85% osvojenih glasova, prenosi Mail Online.

Za njegovo ime zaslužan je njegov otac, koji ga je nazvao po nacističkom zločincu.

-  Otac me nazvao po njemu, ali vjerojatno nije znao ko je zapravo ta osoba. Kao dijete na svoje ime nisam gledao kao na neki problem. Tek sam kasnije, kao tinejdžer shvatio ko je zapravo Adolf Hitler i koja je bila njegova namjera - rekao je namibijski političar.

Političar kaže da ga žena zove Adolf Uunona jer želi izbjeći svaku poveznicu sa zločincem, te da je više puta razmišljao o promjeni imena, piše portal ''24 sata''.

- Činjenica što imam ovo ime ne potvrđuje moje namjere niti to znači da želim osvojiti Oshanu - rekao je, misleći na regiju u kojoj je slavio na izborima.

Ovaj političar živi u bivšoj njemačkoj koloniji Nambiji, gdje još uvijek postoje znakovi njemačke okupacije. Nazivi ulica i mjesta još uvijek se mogu pronaći na njemačkom jeziku.

Nekada poznata kao Njemačka jugozapadna Afrika, Namibija je bila njemačka kolonija od 1884. godine sve do završetka Prvog svjetskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana