Zvizdić traži odgovornost za gubitak Sarajeva ili napušta SDA

GS
Zvizdić traži odgovornost za gubitak Sarajeva ili napušta SDA

SARAJEVO - Bivši predsjedavajući Savjeta ministara BiH i potpredsjednik Predstvaničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić uslovio je svoj ostanak u SDA "temeljnim kadrovskim promjenama i preuzimanjem odgovornosti za katastrofalne rezultate na lokalnim izborima".

Ako se to ne dogodi Zvizdić bi mogao da napusti SDA, čiji je lider Bakir Izetbegović.

Zvizdić je za sarajevski portal Kliks rekao da to nije samo njegov, već je uslov i mnogih drugih članova - prihvatanje odgovornosti za, kako kaže, najgori izborni rezultat u istoriji SDA, kao i momentalna i neopoziva ostavka čitavog Kantonalnog odbora stranke u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, to uključuje i ostavku Sebije Izetbegović, inače supruge lidera stranke.

Za Zvizdića je to jedini način da se SDA spasi i da pokuša da vrati povjerenje birača.

- Stranka se mora resetovati. Da je SDA pobedila na nivou Kantona Sarajevo ko bi bio prvi ko bi poneo lovorike zbog pobede? Pa naravno Kantonalni odbor. Međutim sada, kada je SDA doživela ponižavajući, brutalni poraz oni beže od odgovornosti - navodi Zvizdić, koji ističe da su takvom izbornom rezultatu doprinijele "devijacije i afere" u kojima je SDA učestvovala.

Upozorio je da ukoliko ne dođe do preuzimanja odgovornosti SDA čeka krah na predstoećim opštim izborima.

- SDA se nalazi na prekretnici. Ostajem u stranci pod uslovom da se zahvalimo ovim pojedincima koji nanose stalnu štetu. Poraz u Sarajevu je ponižavajući. Ipak je Sarajevo glavni grad BiH, avangarda, to je naše lice prema svijetu, a SDA ga je izgubila... - naveo je Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana