Zvizdić pretvara BiH u ad hok zemlju

Ž. D.
Zvizdić pretvara BiH u ad hok zemlju

Sarajevo - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je juče da je prijedlog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denisa Zvizdića o formiranju ad hok komisija koje bi “otkočile” rad paralmenta, svojevrsno priznanje visokog funkcionera SDA kakva je BiH.

- Zvizdić je na ovaj način priznao kakva je BiH. On na ovaj način BiH zove “ad hok” zemljom i kaže da ne postoje institucije. Svoj politički autizam pravda optužujući Srbe za blokade vlasti. Zamjera nam što nećemo da se ponašamo po njegovom diktatu - rekao je Stevandić za “Glas”, ističući da Zvizdić ne treba da očekuje da će izborni pobjednici u Republici Srpskoj “raditi kako on zamišlja nego onako kako to zakon kaže”.

- Nisu nam potrebne Zvizdićeve arbitraže i nismo mi krivi za blokadu nego upravo oni koji smatraju da u isto vrijeme mogu biti i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti - poručio je Stevandić.

Delegat u Domu naroda Lazar Prodanović (SNSD) rekao je da se blokada u BiH ne može rješavati ad hok rješenjima.

- Da bi Parlament radio moraju biti formirane sve komisije. Predsjedništvo treba da uradi svoj dio posla i predloži predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ključno je da funkcionišu oba doma Parlamenta. Mi od 21. decembra prošle godine čekamo da Predsjednistvo donese odluku o predsjedavajućem. U tom zastoju SNSD ne snosi krivicu - rekao je Prodanović.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto rekla je za da nikakva ad hok rješenja nisu dobra za BiH.

- Treba formirati sve komisije. Neko je od dogovora napravio nedogovor. Ad hok rješenjima se ne može uraditi posao i ne može se od Parlamenta praviti pričaonica. Ad hok rješenja nisu dobra sa pravne strane i takav prijedlog nema utemeljenja - rekla je Krišto.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana