Zvizdić pozvao poslanike na racionalan pristup u radu

Agencije
Zvizdić pozvao poslanike na racionalan pristup u radu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić pozvao je danas poslanike ovog doma da na sutrašnjoj sjednici imaju racionalan pristup - u korist prihvatanja međunarodnih sporazuma kojima BiH treba da dobije grant sredstva u ukupnoj vrijednosti većoj od 140 miliona evra za projekte u oblasti infrastrukture, obrazovanja, zdravstva.

"Očekujem normalno zasjedanje i racionalan pristup svim materijalima koji su važni za sve građane i cijelu BiH. Nadam se da će sjednica ići u tom pravcu", rekao je Zvizdić novinarima nakon sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma u proširenom sastavu. 

On je dodao da u parlamentu BiH ne treba, kako kaže, voditi političke bitke i rad zasnivati na "trenutnim političkim razmiricama". 

Na sjednici Kolegijuma u proširenom sastavu prihvaćen je zahtjev poslanika SDS-a Dragana Mektića za razmatranje Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH u sadašnjem sastavu, po hitnom postupku, i ta će tačka biti na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma. 

Odgovarajući na pitanje u vezi sa opasnostima koje nosi virus korona, a koji može da zaprijeti i BiH, Zvizdić je rekao da od Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara i nadležnih zdravstvenih institucija na svim nivoima očekuje da preduzmu konkretne mjere prevencije i zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana