Zvizdić: Kandidatski status bio bi podstrek za reforme

Srna
Zvizdić: Kandidatski status bio bi podstrek za reforme

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić danas je na sastanku sa Radnom grupom EU za područje zapadnog Balkana rekao da bi dodjeljivanje kandidatskog statusa u ovoj godini dao snažan podstrek sprovođenju reformi za dobrobit građana BiH.

Zvizdić je dodao da bi aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO dalo dodatni doprinos miru i stabilnosti BiH i izrazio zahvalnost institucijama EU i zemljama članicama za podršku koju su do sada pružile BiH u procesu integracija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

On je istakao da će trenutni saziv Savjeta ministara do izbora novog saziva raditi u punom kapacitetu na ispunjavanju svih zadataka i aktivnosti koji se tiču evropskog puta BiH.

Zvizdić je rekao da su svi u BiH svjesni neophodnosti ubrzavanja reformskih procesa kako bi bio obezbijeđen kontinuirani napredak na putu ka EU.

Predstavnici EU pohvalili su dosadašnji tok reformi u BiH, te postavili niz pitanja u vezi sa trenutnom političko-ekonomskom situacijom i reformskim procesima u BiH, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali ministri finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, te direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana