Zvaničnici Srpske sa Sezin Sinanoglu: UN jedan od najznačajnijih donatora

Srna
Zvaničnici Srpske sa Sezin Sinanoglu: UN jedan od najznačajnijih donatora

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je tokom sastanka sa rezidentim koordinatorom UN u BiH Sezin Sinanoglu da je UN jedan od najznačajnijih i najvećih donatora na ovim prostorima, čiji projekti su usmjereni na održivi razvoj, odnosno na direktnu i konkretnu podršku za poboljšanje životnih uslova i standarda građana.

Višković je na današnjem sastanku sa Sinanogluovom zahvalio za konkretnu i korektnu saradnju koju Vlada Republike Srpske ima sa UN organizacijom i svim njenim agencijama, izrazivši spremnost za nastavak saradnje. 

On je Sinanogluovoj, koju je primio u oproštajnu posjetu, zahvalio za izuzetan doprinos na transparentnoj saradnji i poželio puno ličnog i poslovnog uspjeha u daljem radu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 

Sinanogluova je naglasila da je imala odličnu saradnju sa Vladom Republike Srpske, te da predstavnici Vlade Srpske daju prijedloge, komentare i sugestije u vezi sa izradom nove petogodišnje strategije, ali i drugim zajedničkim dokumentima i projektima. 

Ona je dodala da je saradnja sa zemljama u regionu od velikog značaja za sprovođenje i realizaciju projekata u pogledu održivog razvoja. 

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić je sa Sinanoglu razgovarao o nastavku saradnje i predstojećim koracima u realizaciji ciljeva održivog razvoja i Agendi 2030.

Na sastanku je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja bila korisna, i za UN, i za građane Srpske, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju. 

Klokić, koji je član Zajedničkog upravnog odbora između BiH i UN, istakao je da mu je bila čast da sarađuje sa Sinanoglu, kojoj je poželio puno uspjeha u daljoj karijeri. 

Predstavnica UN- a je pozvala na aktivno učešće Republike Srpske u izradi novog okvira za saradnju UN i BiH za naredni petogodišnji period. 

Sinanoglu je razgovarala i sa Srebrenkom Golićim, ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, koja je navela koordinatoru UN-a da je njeno ministarstvo  unaprijedilo zakonadavni i strateški okvir u oblasti zaštite životne sredine, saopštila je resorni ministar .

Golićeva je naglasila da je to postignuto zahvaljujući upravo nesebičnoj pomoći UNDP-a dok je na čelu te organizacije bila Sinanogluova.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da su se sagovornice saglasile da je saradnja bila obostrano korisna i na dobrobit građana Republike Srpske, te da je neophodno nastaviti razvijati i jačati dobru saradnju koju Ministarstvo ima sa partnerskim institucijama u BiH i u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana