Žuto upozorenje za cijelu BiH zbog grmljavine

Srna
Žuto upozorenje za cijelu BiH zbog grmljavine

BANjALUKA - Meteoalarm je danas izdao žuto upozorenje za cijelu teritoriju BiH zbog najavljene grmljavine, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Žuti meteoalarm upozorava da je vrijeme potencijalno opasno.

Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali se preporučuje oprez.

U Republici Srpskoj i FBiH prije podne i u toku dana preovladavaće sunčano i toplo vrijeme, dok su poslije podne mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Tokom dana biće sunčano i toplo posebno u sjevernoj polovini zemlje, uz rast oblaka nestabilnosti koji će donositi mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu prvo na jugu, jugoistoku i jugozapadu.

Povremene padavine će se poslije podne proširiti i na centralne, sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne krajeve, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri kada u većini krajeva dođe do prestanka padavina i raslojavanja oblaka, pljuskovi su ponovo mogući na jugu.

Duvaće slab do umjeren vejtar južnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od 24 do 28, u planinama od 20, a na sjeveroistoku i do 30 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u osam časova: Bjelašnica sedam stepeni Celzijusovih, Sokolac devet, Han Pijesak, Kalinovik i Gacko 11, Bijeljina, Srebrenica, Višegrad i Rudo 12, Tuzla, Drinić, Zvornik, Čemerno i Nevesinje 13, Sarajevo, Zenica, Šipovo, Mrkonjić Grad, Mlječanica, Ribnik, Srbac i Foča 14, Banjaluka, Doboj i Bileća 15, Novi Grad i Prijedor 16, Mrakovica 17 i Trebinje 18, Mostar 20 i Neum 21 stepeni Celzijusovih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana