Žunić: Stručnjaci će na sjednici NSRS reći sve o kiseoniku

Srna
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Igor Žunić izjavio je danas u Banjaluci da će na sutrašnjoj posebnoj skupštinskoj sjednici stručnjaci govoriti o kiseoniku koji se koristi za liječenje pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

-I opozicija je tražila da se o kiseoniku raspravlja u Narodnoj skupštini. Drago mi je što ćemo zajedno razmijeniti mišljenja, ali i što će stručnjaci reći sve o kiseoniku jer to zanima našu javnost - rekao je novinarima Žunić, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

On očekuje da će konačno na vidjelo izaći istina o kiseoniku koji se koristi za liječenje pacijenata.

Kada je riječ o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, Žunić je rekao da su ga poslanici tek dobili i da pitanje o zakonskim odredbama mora biti upućeno struci.

On je napomenuo da je od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazma BiH nefunkcionalna.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra u Banjaluci na posebnoj sjednici da razmatra stanje koje se odnosi na isporuku kiseonika javnim zdravstvenim ustanova u Srpskoj, kao i Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, po hitnom postupku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana