Zorana Mihajlović: Ne razumijem negativne reakcije iz BiH na prijateljski gest Beograda

Srna
Zorana Mihajlović: Ne razumijem negativne reakcije iz BiH na prijateljski gest Beograda

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ne razumije negativne reakcije jednog broja političara iz BiH na prijateljski gest Srbije - donaciju vakcina koje je u Sarajevu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Verujem da je Srbija delima i primerom pokazala put kojim treba da idemo, koji vodi u budućnost, a ne vraćanju u prošlost, te da su bolje od pojedinih političara to razumeli građani koji žive u susednim državama - navela je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je Srbija, obezbjeđujući vakcine protiv virusa korona za svoje građane i pomažući svojim susjedima da i oni počnu vakcinaciju, pokazala na djelu kako izgleda odgovorno ponašanje jedne države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

- I onda kad se sve države zatvaraju u svoje okvire, i kad je pandemija virusa korona dodatno ogolila problem solidarnosti između država, Srbija je svojim primerom pokazala da se može raditi i drugačije, da možemo biti solidarni i prema svojim susedima - navela je Mihajlovićeva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je boravio u Sarajevu, gdje je na međunarodni aerodrom dopremljeno 10.000 vakcina "Astra Zeneka" koje je Srbija donirala BiH za imunizaciju njenih građana.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana